Leefstijlcoaching

VitamineCo biedt ook leefstijlcoaching aan. Dit omvat een geïntegreerde aanpak van coaching, voeding en bewegen. De basis is het coachen op duurzame gedragsverandering. Aanvullend daarop heeft VitamineCo het hebben en houden van plezier hoog in het vaandel. Heb je plezier in wat je doet, dan zul je ook langer gemotiveerd zijn en blijven voor gedragsverandering van je leefstijl.

Leefstijlcoaching is voor alle leeftijden die te maken hebben met (ernstig) overgewicht en/of gecoacht willen worden op gezonde voeding en het starten met bewegen en dit dan ook blijven doen. In Nederland kennen we inmiddels een aantal gecombineerde leefstijlinterventies (RIVM) die de basisverzekering bij de zorgverzekeraars ook vergoed. Uit recent onderzoek naar de effecten van de gecombineerde leefstijlinterventie COOL blijkt dat naast gewichtsverlies de deelnemers hun gedrag hebben veranderd door meer fruit te eten, fysiek fitter te zijn en een betere gezondheid te ervaren (2021).

Extra informatie:

RIVM - Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) | RIVM
https://www.rivm.nl/gecombineerde-leefstijlinterventie

healthyLIFE
onderzoek posterpresentatie | Expertisecentrum Leefstijlinterventies
https://leefstijlinterventies.nl/kennisbank/onderzoek/cool/healthylife-onderzoek-posterpresentatie/

Bij VitamineCo is leefstijlcoaching mogelijk in groepsverband via de gecombineerde leefstijlinterventie Samen Sportief in Beweging of één-op-één:

Samen Sportief in Beweging in groepsverband

In Prins Alexander Rotterdam is gestart met de gecombineerde leefstijlinterventie Samen Sportief in Beweging. VitamineCo, Leefstijl Centrum Rotterdam, Voedingsadvies Broer en Buurtwerk hebben de handen ineen geslagen. Zij werken samen om bewoners in de wijk te begeleiden in een gezondere leefstijl (flyer). In de video’s kun je zien wat de leefstijlcoach, beweegcoach en de voedingsprofessional in het tweejarige leefstijlprogramma doen. Hierin werken zij ook nauw samen met sportverenigingen en beweegaanbieders in de wijk.

Zo werkt de voedingsprofessional

Zo werkt de leefstijlcoach

Eén-op-één leefstijlcoaching

Het is mogelijk om individueel te worden gecoacht op leefstijl, voeding en bewegen. Hierin verzorgt VitamineCo de leefstijlcoaching en het bewegen. Voor de voedingsadviezen werken we samen met een voedingscoach. Naast fysieke coach-ontmoetingen is online coaching ook mogelijk. Dan maken plaats en tijd niet meer uit. Woon je ver weg of in het buitenland en je wil aan de slag met gezondere leefstijl, dan is dit gewoon mogelijk.

Kosten

De basisverzekering bij alle zorgverzekeraars vergoedt de kosten van deelname aan het tweejarig leefstijlprogramma Samen Sportief in Beweging.

De zorgverzekeraars vergoeden de kosten van deelname aan de één-op-één leefstijlcoaching niet. Dit komt voor je eigen rekening. De tarieven (inclusief btw) hiervoor zijn de volgende:
Intakegesprek (90 min): € 80,00
Coachgesprek (60 min): € 65,00
Klein consult (15 min): € 16,00
Beweegcoaching: Wat kost workouten? (tarieven)

De zorgverzekeraars vergoeden wel de sessies bij de voedingscoach (diëtist). Kijk in uw zorgverzekering wat wordt vergoed voor diëtetiek.